topbella

Khamis, 30 Julai 2015

Kun Anta...

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum..
haii blogger-blogger yang tengah blogwalking.. meh jenjalan kat blog aku ni.. uhuuu.. korang singgah blog aku mesti nak tengok entry aku yang baru kan??
aasif jiddan (maaf sangat2) ye sebab tak sempat nak update entry baru.. kan raya tak habis lagi.. aku busy pi kutip duit raya.. ahakkksss.. ok.. sudah-sudah ler cakap pasal raya.. huhuhu.

harini terlintas di fikiran nak story-mory tentang 'Kun Anta'.. korang tau tak apa tu kun anta??
ada lagu yang Humood AlKhudher nyanyi tu.. sedap kan?? ehh, boleh makan ke? takk.. sedap di dengar.. sambil dengar tu fahami maksudnya ye.. hihi, kun anta ialah jadi diri kamu sendiri.. dalam diri korang mesti ada rasa nak cantik, pandai, kaya la.. betoi tak?? like me.. aku pun rasa macam tu jugak.. rasa nak bersaing je dgn orang lain.. jealous tengok kawan cantik sikit, diri sendiri pun nak cantik jugak.. lepas cantik, haaa,, start la timbul perasaan bangga, riak.. Nau'zubillahiminzalik.. semua tu tak penting.. jadi diri sendiri lebih bagus dari jadi orang lain.. buat apa nak jadi orang lain, nak jadi kaya la.. orang yang kaya tak semestinya baik n ramai orang suka ye.. takda semua tu pun takpa.. janji ada akhlak.. right?? ada akhlak yang baik mesti ramai orang suka.. even tak cantik macam Siti Norhaliza pun, ada akhlak yang baik akan menyerlahkan kecantikan kita tu.. hehe, so, be yourself.. tak payah nak tiru gaya orang lain ye..

haa.......ni ler lagu Humood AlKhudher tu.. kalau nak dengar search kat youtube ok..

KUN ANTA
Liujarihim, qoldat tu zohiru ma fihim
Pabadautu shakhson a-khar, kai atafa-khar,
Wa zonan tu ana, anni bizalika huztu ghina,
Fawajad tu anni kha-sir, fatilka mazohir,

La la,
La nahtajul ma-la,
Kai nazdada jama-la,
Jauharna huna,
Fi qalbi talala,

La la,
Nurdhin nasi bima-la,
Nardhohu la na ha-la,
Za-ka jamaluna,
Yasmu yataa’la
Oh Wo Oh (6x),
Kun anta tazdada jamala (2x)

Attaqabbalhum, anna-su lastu qalliduhum,
Illa bima yurdhi-ni, kai urdhi-ni,
Sa akunu ana, mithli tamaman hazana,
Fakona a’ti takfini, za-ka yaqi-ni,

La la,
La nahtajul ma-la,
Kai nazdada jama-la,
Jauharna huna,
Fi qalbi talala,

La la,
Nurdhin nasi bima-la,
Nardhohu la na ha-la,
Za-ka jamaluna,
Yasmu yataa’la
Oh Wo Oh (6x)
Kun anta tazdada jamala

Saakunu ana, man ardho ana, lan asa’ la liri dhohum,
Waakunu ana, ma ahwa ana, ma-li wama liridhohum,
Saakunu ana, man ardho ana, lan asa’ la liri dhohum,
Waakunu ana, ma ahwa ana, lan ardho ana biridhohum

La la,
La nahtajul ma-la,
Kai nazdada jama-la,
Jauharna huna,
Fi qalbi talala,

La la,
Nurdhin nasi bima-la,
Nardhohu la na ha-la,
Za-ka jamaluna,
Yasmu yataa’la
Oh Wo Oh (6x),
Kun anta tazdada jamala (2x)  


ok la.. dah letih menaip.. idea pun dah kosong-kosong.. hehe..

*Ramai orang boleh jadi cantik dgn baju, make up, badan & lain-lain.. but, tak ramai boleh jadi cantik dgn akhlak, akidah & tutur kata.. Kun Anta!!!

-Laailahaillallah-
Foto Saya
Masturah Marzuki
Lihat profil lengkap saya