topbella

Ahad, 7 Jun 2015

Bidadari Kecil...

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum..
haii uollss!! readers blog yang hensem-hensem, kiut-miut.. whatever la..

hmmm... mesti korang tertunggu-tunggu aku update post about 'Bidadari Kecil' kan??
mesti tertanya-tanya apela mas ni nak story tentang 'Bidadari Kecil' ni... sori ye sebab late update.. hehe. aasif jiddan.. entri ni pasal my anak saudara ye bukan anak aku.. hehe.

Firstly, syukur sangat kepada Allah sebab kak ipar tersayang selamat melahirkan seorang bidadari kecil pada 2 Mei lalu.. yeayy!! aku dh jadi makcik.. excited gilerr.. maklumla first anak menakan ni.. hehe. nak tau tak nama paa?? kami sekeluarga sepakat memberi nama 'Nurul Husna' yang bermaksud cahaya kecantikan/kebaikan.. semoga peribadinya secantik namanya.. In Shaa Allah.. saja tak nak beri nama panjang sebab susah nak panggil.. hehe. now....... dah sebulan.. baby husna sangat comel mcm aku.. ahakkss.. perasan nyerr.. iras muka husna lebih kepada abahnya.. berat pun makin bertambah.. chubby gitu.. kerja husna ni makan, tidor, mandi.. yang tu je.. ada 1 hari tu, aku buat 'tuu-cakk' kat dia.. then, korang tau tak apa yang aku nampak?? MasyaAllah.. dia ada lesung pipit rupanya.. tu 1 anugerah yg Allah bagi kat dia.. syukur.. ada anak menakan yang ada lesung pipit.. hihi.. lagi terserlah kecomelan n kecantikan nurul husna ni.. husna sekarang ni dah pandai senyum bila org 'acah' dia.. dia dah start nak cakap dgn orang di sekeliling dia.. cakap ngn aku?? hmm.. sepatah tak paham.. haha.. kalau nak tidor tu, kena orang dodoi dulu baru nak tidor.. cerdik betoii.. 

tiba-tiba........... terlintas di fikiran aku, macam mana la boleh ada orang buang anak.. dapat anak pastu buang.. buang dalam tong sampah la, tempat pam toilet, longkang n others.. mereka tu manusia or binatang?? sedangkan binatang pun sayangkan anak.. inikan manusia.. even tak sayang anak sekalipun, tak payah la buang, ada yang kerat bayi la.. hantar la anak tu kat rumah anak yatim ke, bagi kat orang yang nak anak tu.. ada jugak yang tolong jaga.. kan???

*semoga Nurul Husna membesar dengan baik, menjadi seorang anak yang solehah, cerdik, sopan-santun, penyejuk mata ummi & abahnya.. Allahumma Ameen.. doakan husna ye.. sori tak letak pic sebab kecik lagi n baru sebulan.. tunggu 44 hari nanti ye.. Inshaa Allah..

-Laailahaillallah-
Foto Saya
Masturah Marzuki
Lihat profil lengkap saya